Završen jesenji turnir Tenis pres kluba

0

POPOVIĆU LOVORIKE MEDJU POČASNIM ČLANOVIMA,

 ČEDOMIR ŠOŠKIĆ OSVOJIO SINGL I DUBL TITULU

Na teniskim terenima TK Smeč u Višnjičkoj banji od petka do nedelje održan je tradicionalni jesenji teniski turnir novinara Srbije, u zajedničkoj organizaciji Tenis pres kluba i domaćina, Teniskog kluba Smeč. Na šest odlično pripremljenih terena vodjene su žestoke borbe u čak pet konkurencija, a finalna nadmetanja održana su u nedelju, u popodnevnim časovima.

U finalu teniski najkvalitenijeg takmičenja, medju počasnim članovima Tenis pres kluba, sastali su se Djordje Popović i Nikola Mraković, Posle velike borbe trijumfovao je Djordje Popović rezultatom 9:7, potpuno zasluženo, a kada se uzme u obzir da su na ovom turniru igrali izmedju ostalih Savo Milošević, Dragan Ćirić, Igor Golubović, Vlada Nikolić i Mili Veljković onda je sasvim jasno da je ovo bio jedan od najačih amaterskih turnira u Beogradu u poslednje vreme.

Najuspešniji takmičar trodnevnog nadmetanja je Čedomir Šoškić, koji je u finalu singla u konkurenciji starijih seniora pobedio Gradišu Katića ( 9:8), a onda zajedno sa Miškom Nešovićem osvojio i turnir dublova, pobedivši u finalu mnogo mladje kolege Igora Purića i Blažu Popovića. Posebo neizvestan je bio finalni meč singla koji je Šoškić igrao protiv Gradiše Katića. Katić je imao vodjstvo u samom finišu meča (8:6), ali nije se snašao u završnici, pa je u taj – brejku presudilo veliko iskustvo Šoškića.

Ništa manje interesantno i neizvesno nije bilo u kategoriji mladjih senira. Igor Miklja je poklekao u polufinalu, baš kao i Aleksandar Gajšek, inače dvojica najboljih na rang listi, dok su u finalu zaigrali Milan Bošković i Branislav Pralica. Baš kao i na prolećnom turniru, trijumfovao je Branislav Pralica, a veoma dobro se pokazao i Bošković koji je igrom na turniru zasluženo bio u finalu.

 

U konkurenciji žena Mira Bain se ponovo okitila titulom, u finalu je bila bolja od Cvetane Rabrenović 9:5.

Rezultati dame: Bain – Dimitrovska 9:6, Minčić – Pataković 9:0, Minčić – Dimitrovska 9:1, Bain – Minčić 9:4, Rabrenović – Vraneš 9:4.

Organizatori su se potrudili da pored brojnih nagrada takmičari budu dobro ugošćeni, pa je domaćin, Miško Nešović, vlasnik TK Smeč, pripremio na kotliću teleći gulaš, što je naišlo na opšte odobravanje svih učesnika.

Zreb +50

Zreb -50

Pocasni clanovi

Dubl novinari

O autoru

Komentari su isključeni.