U Dubrovniku održan šampionat sveta za novinare – tenisere

0

TRIJUMF  ŠOŠKIĆA SA SLOMLJENIM REBROM  !

 
Ekipa Srbije je postigla zapažen uspeh  na tek zavrsenom Svetskom prvenstvu novinara-tenisera, odrzanom u Dubrovniku od 1. do 5. oktobra.  Zlatnu medalju u mix dublu osvojio je Čedomir Soskic, koji je igrao u paru sa Oliverom Doklesic iz reprezentacije Crne Gore.  Ovoga puta bili su najbolji u konkurenciji  starijih seniora.
 

 
Treba napomenuti da ovaj podvig ima epitet kurioziteta, jer je naš predstavnik od prvog kola igrao sa – slomljenim rebrom !?
Naime, Šoškić je uoči početka takmičenja imao nezgodu na neosvetljenom stepeništu pored igrališta, kada je pao niz stepenice, Prošao je sa slomljenim rebrom, ali ga ni ta povreda nije sprečila da sa injekcijama i blokadama ipak odluči da igra, što je na kraju rezultiralo pobedom u finalu !!
U  polufinalu  Šoškić je sa Oliverom Doklestić bio bolji od   Brigite i Huberta Rigiera iz Austrije, a zatim u finalu, posle izuzetne borbe, pobeda protiv  Slovakinje Nore Adamcove, nekadasnje ucesnice Rolan Garosa i Roberta Kisa, takodje predstavnika Slovačke…
 
Jos jedan uspeh srpsko-crnogorske kombinacije u mix dublu u mladjoj kategoriji.  Naime, clan reprezentacije Srbije Miodrag Maletić, u paru sa Stelom Kosović iz Crne gore pobedjeni su tek u finalu. Bolji par bio je iz Italije –  (Antonela Piperno i Andrea Galer).
U singl konkurenciji u kategoriji do 45 godina clan ekipe Srbije Sinisa Pejic osvojio je drugo mesto. Poklekao je tek u finalnom dvoboju u mecu sa Italijanom Andreom Gelerom – 2:6, 3:6.
Veliko interesovanje svih ucesnika pobudilo je ucesce najstarijeg takmicara Ivana Stefanovica iz selekcije Srbije. Rodjen 1932. godine, popularni Piki bio je atrakcija. Na zalost nije prosao dalje od prvog kola, mada treba reci da je njegov protivnik, Madjar Atila Kartezi bio dvadesetak godina mladji.
 
Dakle, sa jednom zlatnom i dve srebrne medalje ekipa Srbije se predstavila u sasvim solidnom izdanju. I da naglasimo, pored gore pomenutih clanova reprezentacije novinara – tenisera iz Srbije nastupili su: Gradisa Katic, Sasa Ljuboja, Goran Golubovic, Mira Bain, Aleksandar Beric, Sinisa Stojanovic, Zoran Predic i Srecko Borovic.
Na kraju  treba istaći da je u poslednjih pet godina Čedomir Šoškić  tri puta bio na pobedničkom postolju u mix dublu, dva puta vicešampion, pa se može konstatovati da u ovoj konkurenciji  već duže vreme nema premca.
 
Podeli.

O autoru

Komentari su isključeni.