Prolećno prvenstvo

0

JOVANOVSKI,ŠOŠKIĆ I BOROVIĆ

SA PO DVA PEHARA U „DŽEPU“

Na teniskim terenima TK Studio 1 u Košutnjaku proteklog vikenda održan je šampionat Srbije u tenisu za novinare. Uzbudljivi mečevi, poprilično publike, ali bez većih iznenađenja. Osim, ako se ne uzme u obzir da je prvoplasirani na listi mladjih seniora  Aleksandar Gajšek izgubio od kolege Saše Berića još u polufinalu, a takođe je prvoplasirani u konkurenciji starijih seniora Čedomir Šoškić izgubio dva finala, i u singlu i u dublu, mada je i dalje ubedljivo prvi po broju bodova u obe konkurencije. 

Viđen je veoma borben i kvalitetan tenis, a raduje podatak da je ovoga puta odziv koleginica bio veoma dobar, pa je njihovo takmičenje praćeno sa posebnom pažnjom. U finalnoj borbi mlađih seniora Igor Jovanovski (Beograd) je nadigrao Sašu Berića (Sr. Mitrovica)  9:5 i njegova pobeda nije dolazila u pitanje, mada je prvi deo meča do rezultata 4:4 bio neizvestan. Jovanovski je stao na pobedničko postolje i u igri mešovitih dublova, sa koleginicom Mirom Bain. Oni su u finalu bili bolji od kombinacije Borović-Dimitrovska  9:4.

Velika borba, puna dva sata, viđena je u meču finala  starijih seniora. Čedomir Šoškić je poveo protiv Branka Ćirića  5:2, zatim 6:5, ali uporni i mlađi Ćirić se nije predavao. Kod rezultata  7:7, pa do kraja, presudila je svežina kod Ćirića, koji je tog dana igrao samo taj susret, dok je Šoškić odigrao dva teška meča pre finala, u singlu protiv Borovića ( 9:7), zatim i u polufinalu dubla.

Kod dama ubedljivo je na kraju trijumfovala Rada Panajotović, pobedom u finalu protiv Jadranke Plavšić 9:2.

Uz prigodnu zakusku posle turnira pobednicima su uručeni pehari i nagrade.

 

 

Podeli.

O autoru

Komentari su isključeni.