Pregovori o zemlji – domaćinu sledećeg prvenstva sveta u tenisu za novinare

0

U igri Monte Karlo i Havana

Naša delegacija je stigla u Monte Karlo ni manje ni više nego  u spektakularnom modelu Ferarija, što nije ostalo nezapaženo, bez obzira na vozni park Filipa Ceptera i ostalih stanovnika  Monaka

Prethodne tri nedelje veoma aktivno su vođeni pregovori o tome gde će se igrati naredno prvenstvo sveta za novinare u tenisu.

Ispred  AITJ, kao  zvanični predstavnici,    na put su krenuli Čedomir Šoškić, predsednik Tenis pres kluba, i  Branislav Stojaković, potpredsednik, prvo u Rim, zatim Monte Karlo, na kraju i do Kube, kako bi sa mogućim domaćinima – organizatorima ugovorili uslove moguće saradnje i konkretizovali dvomesečnu prepisku mejlovima.

U Monte Karlu našim predstavnicima domaćin je bio  Filip Cepter, čija bi kompanija mogla da bude generalni sponzor ukoliko bi se šampionat igrao na jugu Francuske, a kao predloženi domaćini u igri su teniski klubovi u Nici, Antibu, Kanu i samom Monte Karlu.

Što se tiče Havane, sasvim je očigledno da je nedavna poseta predsednika Amerike Obame Kubi   jasan znak da su konačno odškrinuta vrata ove dugo godina izolovane zemlje da se polako okreće svetu, pa bi jedan teniski novinaarski turrnir predstavljao pravu atrakciju za sve žitelje Havane.

–          Ljubazni domaćini ne kriju da će učiniti sve da privole organizaciju AITJ da se donese odluka i prvenstvo u 2016 godini napravi na Kubi  –  kaže Branislav Stojaković, posle povratka iz Havane. –  Teškoće su što je put do Havane, uz sve privilegije koje bi takmičari imali u glavnom gradu Kube, veoma skup, pa postoji realna opasnost da mnogi takmičari, koji inače bez problema putuju po Evropi gde god da se igra, možda propustili takmičenje ovaj put zbog skupoće.  Povratna karta iz Evrope (Pariz)  do Havane je najmanje 800 evra.

Jasno je da će AITJ morati da obavesti sve svoje članove o mogućnostima igranja preko Atlantika, pa na osnovu broja zainteresovanih doneti odluku gde da se igra.  Inače, za domaćinstvo ove godine, uz Havanu i Francusku, zainteresovani su Mađari ( Balaton )  i Makedonci (Skoplje).

–          Nisam optimista kada je Havana u pitanju –  realan je Šoškić. –  Pre svega daljina, zatim skup put, činjenica da bi se izgubile dve nedelje kada je ovako daleka destinacija, što mnoge kolege-igrači koji godinama igraju redovno na šampionatima AITJ ne bi mogli sebi da priušte. Ipak, dobro je znati da ima više mogućnosti, pa ako ne ove godine, jedna od sledećih, uz dobru pripremu, bi svakako mogla da bude – Kuba.

Šoškić I  Filip  Cepter u prostorijama kompanije  u centru Monte Karla

Stojaković,Šoškić I Hilfredo u Havani

Veliku pomoć u kontaktima u Havani Šoškić je imao u Akademiku profesoru Voji Lekoviću( u sredini), koji boravi u glavnom gradu Kube najmanje tri-četiri meseca godišnje, inače pasioniranom igraču I ljubitelju tenisa

Direktno sa aerodrome Nica do Pariza, zatim preko Atlantika do Havane, Stojaković I Šoškić

Šoškić sa kolegom Hilfredom, predstavnikom lokalnog tenis kluba u Havani, na Trgu Revolucije u Havani

 

Podeli.

O autoru

Komentari su isključeni.