PRALICA, KATIĆ, GOLUBOVIĆ I PLAVŠIĆ NA POBEDNIČKOM POSTOLJU

0

Finalnim borbama završen prolećni veliki turnir novinara – tenisera u pet kategorija

Na  terenima TK Studio 1 u Košutnjaku u nedelju uveče finalnim mečevima, zatim prigodnim koktelom i podelom nagrada, završeno je prvenstvo Srbije za novinare u tenisu u četiri kategorije, kao i u kategoriji počasnih članova čiji mečevi su  privukli veliki broj gledalaca.

U konkurenciji novinara do 50 godina starosti trijumfovao je 26-godišnji Branislav Pralica (TV Sport klub) koji je u finalu posle izjednačene i neizvesne  borbe savladao odličnog Aleksandra Gajšeka (Studio B) u taj-brejku kod rezultata 8:8.  Ranije, u polufinalu, Gajšek je bio bolji od Milana Boškovića (TV B 92), a Pralica od Igora Miklje.

 

Starija kategorija donela je iznenadjenje. Višestruki šampion Čedomir Šoškić izgubio je od Gradimira Katića rezultatom 9:4 i ovo je Katiću prva titula na novinarskim šampionatima u singl konkurenciji. U ovoj kategoriji kao gost je igrao poznati muzičar Kiki Lesendrić, i u svom prvom nastupu na šampionatu  tigao je čak do polufinala, što mu je donelo posebnu nagradu kao novajliji za veliki uspeh na debiju u ovoj konkurenciji.

Kategorija počasnih članova priča je za sebe. Nepodeljeno je mišljenje da je to bio najači  rekreativni  turnir u Beogradu ove godine na kojem su igrali apsulutni vladari teniske igre: Igor Golubović, Goran Aleksić, Mili Veljković, Vlada Nikolić, Dragan Ćirić, Savo Milošević…..  Na kraju, sasvim zasluženo, u finanoj borbi Golubović je nadigrao Gorana Aleksića (9:5), ali trodnevne borbe donele su pregršt neizvesnih mečeva  i pravo uživanje za sve prisutne.

U konkurenciji dublova mali kuriozitet, dva najmladja člana (Purić, Popović) igrali su protiv  30 godina starijih rivala (Stojaković, Šoškić) da bi posle dvočasovne iscrpljujuće borbe na više od 30 stepeni  stariji i borbeniji rivali nadigrali mladjane kolege- 9:8 (u taj-brejku 8:6) !  Imali su  Stojaković i Šoškić  više snage, nerava i želje da naprave podvig i savladaju daleko mladje rivale.

U konkurenciji koleginica  Jadranka Plavšić je rezultatom 9:7 nadigrala vrlo dobru  Danicu Kilibardu, ali je igra bila daleko neizvesnija nego što to rezultat pokazuje.

Svečanost uručivanja nagrada sa prigodnom večerom I koktelom održana je odmah posle finalnih borbi, a nagrade su podelili Teniski savez Srbije, Teniski savez Beograda I kompanija Imlek.

Predsednik Tenis pres kluba Čedomir Šoškić uručio je vasniku TK studio 1  Vesku Draškoviću svečanu povelju za nemerljiv doprinos popularizaciji I organizaciji tenisa za protekli period.

Podeli.

O autoru

Leave A Reply