Održano 37. prvenstvo novinara – tenisera

0

Maletić doktor za dublove

Miodrag Maletić – Debi trijumfovao je treći put za redom u konkurenciji parova i to sa tri različita partnera.

Drugog vikenda juna, tačnije 11. I 12. Juna u Sremskoj Mitrovici održano je 37. prvenstvo novinara-tenisera.Na sjajno uređenim terenima TK Sirmijum okupilo se 20 novinara i samo tri koleginice. Igralo se u dve kategorije singl (do 50 i preko 50 godina), zatim u kategoriji dublova, a egzibiciono, zbog malog broja dama, odigran je meč u mix konkurenciji i singl dama.

  

Zbog obaveza na poslu, a i zbog nekih privatnih obaveza (to se pre svega odnosi na ženidbu našeg kolege Branislava Pralice), bolesti, godišnjih odmora, zaista veliki broj naših kolega i koleginica  bio je (opravdano) sprečen da učestvuje u ovom nadmetanju, ali i veoma prijatnom druženju.

Najuspešniji takmičar je Čedomir Šoškić koji je osvojio prva mesta u kategoriji +50 kao i u kategoriji dublova, zajedno sa partnerom Miodragom Maletićem. Oni su u neizvesom i uzbudljivom meču u taj brejku savladali kombinaciju Pejić/Borović – 6:4, 1:6, 10:8. U singlu Šoškić je u meču s domaćinom Brankom Ćirićem slavio rezultatom 9:6.

   

U kategoriji do 50 godina trijumfovao je Aleksandar Gajšek. On je u veoma izjednačenom duelu bio bolji od Siniše Pejića – 9:7.

  

Domaćini su trijumfovali u kategoriji mix dublova kao i u singl konkurenciji dama. Par Sale Berić/Aleksandra Grujić u mix konkurenciji bili su bolji od kombinacije Saša Ljuboja/Jadranka Plavšić – 6:2, 6:3, a u konkurenciji dama Aleksandra Grujić je savladala Jadranku Plavšić – 6:0, 5:7, 6:4.

   

Moramo da istaknemo i dolazak i učešće na turniru naših kolega iz Republike Srpske, Siniše Pejića, Gojka Miškovića i Mladena Cerovine.

 

Posebna zahvalnost Tenis pres kluba na izuzetnom prijemu domaćinima koji su se potrudili da ovo druženje protekne u izuzetnoj atmosferi. Sve pohvale kuvaru koji je spremio fantastičan pileći paprikaš i Siniši Pejiću koji je doneo pet litara domaće viljamovke. Aleksandar Gajšek je titulu proslavio tako što je otvorio flašu vina Šardone (sopstvena proizvodnja).

Koliko se organizator trudio, i uspeo, da svima ugodi je što je u dogovoru (ne znamo tačno s kim) sredio da nas i kiša zaobiđe, pa je takmičenje bez problema privedeno kraju.

  

Na prigodnoj svečanosti dodele pehara i priznanja, predsednik Tenis pres kluba Čedomir Šoškić zahvalio se svom kolegi, predsedniku TK Sirmijum, Saletu Beriću na trudu. Poseban poklon dobio je kolega Siniša Pejić, knjigu „Tenis bez granica“, s potpisima svih učesnika ovog takmičenja. Za uspomenu.

Tenis pres klub

O autoru

Komentari su isključeni.