JANJIĆ I DOKLESTIĆ SVETSKI PRVACI U MIX DUBLU

0

 

Bata Janjic

U Slovačkoj, u mjestu Piještane, na odličnom teniskom kompleksu teniskog kluba, od 1 do 7 septembra održano je 36 svjetsko novinarsko prvenstvo u tenisu, u organizaciji AITJ. Ove godine Srbiju je predstavlajo samo Bratislav Janjić, koji je na turniru nastupio u konkurenciji muškog singla (55 +) i u mix dublu sa Oliverom Doklestić iz Crne Gore, u kategoriji 50 +.

U singl konkurenciji, Bratić je stigao do polufinala gde je izgubio od Mađara Fehera rezultatom 7:6, 7:5. Feher je i osvojio svetsku titulu u ovoj konkurenciji, kao i u muškim parovima sa Slovencem Stibiljom.

U konkurenciji mešovitih dublova, izgleda da je već postalo tradicionalno da kombinacija Srbija – Crna Gora zadaje dosta muke ostalim parovima u svojoj konkurenciji. Janjić i Doklestić su postali svetski šampioni, nakon što su prošle godine, u Toskani, istu titulu osvojili Čedomir Šoškić i Olivera Doklestić.

Janjić i Doklestić su bili postavljeni za nosioce na ovom prvenstvu. U drugom kolu su pobedili poljsko austrijski par: Wisnioch – Furbacher, rezultatom 9:4, u polufinalu su bili bolji od poljskog para Kosman – Woydyllo, a u finalu su ubedljivo trijumfovali nad talijanskim parom Giua – Fusani rezultatom 6:1, 6:1.

Inače, na ovom prvenstvu sveta je viđeno dosta kvalitetnih, gotovo sjajnih mečeva, u svim kategorijama, ali su prednjačili muškarci i žene u open kategorijama. Žene su nastupale u kategorijama : open, 55+, ženski dubl 45 + i 55+, a muškarci u kategorijama : open, 45+, 55+, 65+, u dublovima u svim ovim starosnim kategorijama, dok je mix dubl igran u dve kategorije : open i 50 +.

Domaćini su se potrudili da pobednici u svim kategorijama dobiju originalne medalje i lepe poklone, darove sponzora.

Podeli.

O autoru

Komentari su isključeni.