Gradiša Katić i Siniša Pejić najuspešniji

0

  

Na tradicionalnom  teniskom turniru novinara, održanom po 36. put na terenima TK „Studio1“ na Košutnjaku učestvovalo je preko 40 koleginica i kolega, a titulu najuspešnijeg poneo je naš kolega Siniša Pejić, koji je bio najbolji u konkurenciji -50 , a u muškom dublu igrao je finale. Njemu uz rame je Gradiša Katić, koji je trijumfovao u kategoriji +50, odbranivši tutulu osvojenu na prolećnom turniru. Na   po prvi put ustanovljenom  i igranom mix dublu, kada je reč o novinarskim prvenstvima, sa partnerkom Gordanom Vitomirov zauzeo je drugo mesto.

 

Na žalost, „ekipa“ nije bila kompletna, jer se u istom terminu igrao Turnir poznatih na TC Novak, pa su opravdano odsutni bili Gajšek, Bošković i Adrijana Čortan, a zbog povrede nije nastupao ni Nebojša Višković, kao i Branislav Pralica, koji je bio sprečen zbog poslovnih obaveza, kao i još nekoliko koleginica i kolega. Ali njihovo odsustvo nije umanjilo ni draž ovog nadmetanja, kao ni visok kvalitet prikazanog tenisa.

 

 

U svim kategorijama  mečevi su bili izuzetno dinamični, neizvesni sa mnoštvom poteza koji su mamili aplauze prisutnih. U finalnim okršajima vodile su se bespoštedne borbe, osim kod koleginica gde je Danica Kilibarda-Jevtič bila neprikosnovena i nije izgubila ni jedan gem.

U kratkom opisu finalnih duela, počnimo od dama. Danica Kilibarda-Jevtić je deklasirala konkurenciju, a u finalu je savladala Miru Bain rezultatom 9:0. Ali, mora se reći da rezultat vara, jer Kilibarda-Jevtić nije nimalo lako, kao što rezultat sugeriše, došla do titule, koju je odbranila kao i Gradiša Katić.

 

U novoustanovljenoj kategoriji mix dubla trijumfovaqli su Jadranka Plavšić i Saša Ljuboja. Oni su u finalu savladali kombinaciju Katić/Vitomirov posle velike borbe rezultatom 9:7.

U singlu, u kategoriji – 50 godina Siniša Pejić je, posle zaista velike i neizvesne borbe, dobio Igora Purića rezultatom 9:8 (10:8).

Kategorija + 50 donela je već tradicionalni okršaj Čedomira Šoškića i Gradiše Katića. Rivalstvo je veliko, tenzije su bile takođe velike, na kraju je slavio deset godina mlađi Gradiša – 9:6.

Možda najzanimljivije borbe viđene su u takmičenju dublova. Po prvi put je „na crtu“ izašlo čak dvanaest parova, a najuspešnija je bila kombinacija Miodrag Maletić/Srećko Borović. Oni su u finalu savladali par Siniša Pejić/Ivan Stefanović- 9:7.

Po završetku takmičenja prešlo se na ceremoniju dodele pehara i priznanja. Pehare su dobili pobednici i finalisti, specijalne diplome Dijana Dimitrovska i Jadranka Plavšić, dok je Gordana Vitomirov, za prvo učešćše na novinarskom prvenstvu dobila majicu s grbom Tenis pres kluba.

 

Specijalne zahvalnice Tenis pres kluba dobio je najstariji učesnik naših teniskih ogledanja, Ivan Stefanović poznatiji kao Piki. Na svoja pleća „natovario“ je preko osamdeset leta, a igra i trči kao da ima pola veka manje. Specijalno priznanje- zahvalnica dodeljeno je i Siniši Stojanoviću, generalnom sekretaru Tenis pres kluba.

 

 

Na prigodnom koktelu koji je usledio po okončanju ceremonije dodele pehara i priznanja usledilo je druženje uz roštilj i piće. Uz prijatno ćaskanje, rekapitulaciju svega onoga što se događalo na terenima za protekla dva dana minulog vikenda, uz šale i sitna drugarska peckanja, završeno je još jedno druženje.

 

O autoru

Komentari su isključeni.