Fudbalski internacionalci Srbije igrali teniski meč protiv mešovite sportske ekipe Slovenije

0

Interesantan vikend imali su ljubitelji tenisa na severu Slovenije, jer su imali priliku da na delu vide nekadašnje fudbalske zvezde Jugoslavije kako barataju reketima u egzibicionom meču protiv kolega iz Slovenije, u planinskom mestu Bovec, nadomak Kranjske Gore.

Boje Srbije u dvodnevnom nadmetanju  branili su bivši internacionalci  Dragan Ćirić, Savo Milošević, Zoran Mirković i Gordan Petrić, uz dvojicu članova Tenis pres kluba (  Igor Miklja i Čedomir Šoškić) dok su na suprotnoj strani domaćini postavili mešovitu ekipu bivših fudbalera, odbojkaša i skijaša (Zlatoper, Kavčič, Čmak, Šulin, Mejač I Zlatoper).

Posle zaista velike borbe i interesantnih mečeva domaćin je rezultatski bio daleko bolji  ( 7:2), ali svakako da su gosti imali svoje šanse, koje nisu iskorišćene, pa je rezultat mogao da bude daleko neizveniji.  Zoran Mirković je izgubio singl meč iako je u trećem setu u taj-brejku imao tri vezane meč lopte (!!!), baš kao i Igor Miklja koji je izgubio meč u kojem je u drugom setu vodio 5:2  i 40:0 !   Sa ta dva singla, posle pobeda Save Milosevića i Gordana Petriča  gosti iz Srbije bi poveli sa 4:2, pa bi samo jedan poen iz igre parova bio dovoljan za konačnu pobedu.

Bez obzira na ove prilike, ekipa domaćina je pokazala zavidan teniski potencijal i pobednički pehar visoko uvis podigao je kapiten Dimitrij Šaulin.

Goste iz Beograda ugostio je prvoga dan gradonačelnik Tolmina, drugoga dana gradonačelnik Boveca, i uz prigodnu razmenu poklona dogovoreno je da se revanš ove dve ekipe odigra na terenima u Beogradu na jesen.

O autoru

Komentari su isključeni.